Digitalni atlas kulturne baštine istočne Srbije

 

Digitalni atlas kulturne baštine istočne Srbije je interaktivna web platforma koja predstavlja 92 najreprezentativnija  primera kulturnog nasleđa istočne Srbije.

Digitalni atlas je formiran u partnerstvu Instituta za pogranična područja sa RARIS-om (Regionalnom agencijom za razvoj istočne Srbije), Zavičajnim Muzejem iz Knjaževca, Narodnim Muzejem iz Zaječara i saradnji 22 organizacije i institucije koje se bave kulturnim nasleđem u istočnoj Srbiji. Ove organizacije i institucije su ujedno i predlagači primera kulturne baštine. Listu učesnika predlagača primera kulturnog nasleđa možete pogledati ovde.

Opšti cilj ove višejezične interaktivne platforme jeste ukazivanje na važnost uvođenja inovacija u obradi i čuvanju informacija, uspostavljanje dodatne afirmacije bogatog kulturnog nasleđa ovog regiona i isticanje njihovog turističkog značaja.

Digitalni atlas kulturne baštine istočne Srbije je realizovan uz pomoć sredstava Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija (http://mtt.gov.rs).

 

 


Projekat podržan od:
  cialisfrance24.com